Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE CIASTKA FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jabłka 2 szt
cynamon Prymat do posypania jabłuszek
jajko 1 szt
cukier brązowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE CIASTKA FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

Ciasto francuskie tniemy radełkiem lub nożem na pasy o szerokości ok. 4 cm. Na połowie układamy obrane, pokrojone na cząstki jabłko. Jeśli chcecie, posypcie je cynamonem. Ciasto składamy na pół i dociskamy brzegi. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy do zarumienienia ciasta 15-20 min. Czekamy, aż przestygną (wiem, wiem trudno wytrzymać).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 30.11.2012 09:21
pychotka
Anula 29.11.2012 14:57
Apetyczne i pyszne:)
Cukiereczek13 27.11.2012 14:41
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak