Szybkie ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • marmolada

    12 łyżeczek
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na blaszcze.Kroimy na 12 kwadratów.Na każdy z nich nakładamy po 1 łyżece marmolady o dowolnym smaku.Zlepiamy brzegi,np widelcem.Pieczemy w 210 stopniach do 25 min.aż się zarumienią.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 25.09.2015 14:10
wyglądają ślicznie
irenka 16.09.2015 17:22
pyszne słodkości
Adamorek 16.09.2015 16:23
ale słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat