Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie buraczki do obiadu w słoikach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
cukier
sól
pieprz
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie buraczki do obiadu w słoikach

Dowolną ilość buraków gotujemy w łupinach. Obieramy, scieramy na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy do smaku cukrem, solą, pieprzem i octem. Przekładamy do słoików i zagotowujemy.
Proszę pamietać, aby nie przybrawiać za mocno, bo po otwarciu słoika możemy zrobić to jeszcze raz przed podaniem.
Podawać z cebulą, papryką pokrojoną w kostkę, kukuryszą, olejem.
Bardzo smaczny i szybki dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 28.08.2013 22:44
Smaczny pomysł
romanrafal
romanrafal 25.05.2013 08:47
bardzo dobre
jasiek 05.03.2012 23:01
bardzo zdrowe
jasiek 01.03.2012 23:40
super dodatek
magduś83 24.02.2012 21:05
ja lubię tylko takie ze słoika, gotowane na świeżo nie mają takiego smaku
jolanta19 12.01.2012 16:16
mniam
Dorian 11.01.2012 19:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak