Przepis i sposób przygotowania na: Szybki torcik dla TATY
Ułożyć w tortownicy nasączone w soku z brzoskwiń biszkopciki.
II Warstwa:
Śmietanę 30% ubić na sztywno, lekko osłodzić i dodać jedną ostudzona galaretkę rozpuszczoną w niepełnej szklance wody. Wszystko dokładnie ubić i wyłożyć na biszkopciki wciskając poziomki i pokrojone w kostkę brzoskwinie wstawić do lodówki
III Warstwa:
na ubitą śmietanę i schłodzoną śmietanę wyłożyć kolejną warstwę nasączonych biszkopcików
IV Warstwa:
wziąć trzy połówki brzoskwiń i zblenderować dodając troszkę cukru pudru . Tak przygotowany mus wyłożyć na biszkopciki i także wstawić do schłodzenia
V Warstwa :
2 Śnieżki ubić na sztywno według przepisu na opakowaniu na koniec dodać schłodzoną drugą galaretkę tak samo przygotowana jak pierwsza.Ubita śnieżkę przełożyć do szprycy i udekorować wedle uznania na wierzch wyłożyć brzoskwinie oraz poziomki
Przed podaniem dobrze schłodzić Jest to przepis na prosty i szybki torcik na każdą okazje u mnie to były imieniny TATY