Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki sos do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 kostki
sos pieczeniowy 3 łyżki
woda 500 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki sos do mięsa

Zagotować wodę, dodać kostkę bulionową w zależności jaki smak chcemy sosu, poczekać aż kostka się rozpuści, do płynu dodać 3 łyżki sosu pieczeniowego, ( w zależności jaką chcemy uzyskać gęstość sosu) wymieszać i chwilkę gotować aż powstanie sos o odpowiedniej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.09.2011 17:45
faktycznie błyskawiczny ten sos.
Emilia22 11.09.2011 16:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak