Przepis i sposób przygotowania na: Szybki sos boloński
Kroki postępowania
Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego! :)
(Jest to szybki sos, ponieważ tradycyjny sos boloński powinien się gotować przez kilka godzin :))
mięso mielone | 0,5 kg |
cebula | 1 duża |
czosnek | 2-3 ząbki |
mąka | 2 łyżeczki |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżeczki |
ketchup | 3 łyżeczki |
olej | do smażenia |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
bazylia | do smaku |
cukier | szypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: