Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka żółta 2
galaretka czerwona 2
brzoskwinie w puszce
ser biały 1000 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki sernik na zimno z brzoskwiniami

Do tortownicy wkładamy biszkoptowy spód - wybrałam okrągły by dopasować do wielkości tortownicy. Dwie żółte galaretki rozrabiamy w 0,5l wody, studzimy i odstawiamy do zamrażalnika na około 15minut. Do miski wkładamy ser (ja użyłam gotowy ser z wiadereczka do serników), dodajemy tężejącą galaretkę - dokładnie mieszamy, wylewamy na biszkoptowy spód, układamy owoce i zostawiamy na około 30 minut (w lodówce bądź na balkonie jeżeli jest akurat minusowa temperatura :) ). W tym czasie w 0,5l wody rozpuszczamy czerwoną galaretkę, ostudzamy i czekamy aż będzie na pół tężejąca (wkładamy do zamrażalnika), wylewamy na warstwę owoców i odstawiamy do zastygnięcia całkowitego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.09.2013 19:53
Pyszności, smaka sobie narobiłam
Bernadeta1 12.10.2012 00:17
serniki lubię w każdej postaci
mariusz14 01.08.2012 21:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak