Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
lubczyk 1 liść
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa typu kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki rosół

Mięso umyć, zalać zimną wodą (ok.2 litry), postawić do gotowania. Marchew obrać, umyć ,dodać do rosołu. Pietruszkę i lubczyk opłukać. Część pietruszki dodać z lubczykiem do rosołu a część drobno pokroić. Rosół gotować do miękkości mięsa, Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Makaron posypać pokrojoną pietruszką. Rosół podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak