Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki, prosty żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 6 pętek
włoszczyzna
marchew 2 sztuki
por 1
ziemniaki 6 sztuk
jajko 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
żurek śląski 3 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki, prosty żurek

Na początek gotujemy kiełbasę w 3l wody. Po zagotowaniu, wyciągamy kiełbasę, kroimy na plasterki i z powrotem wrzucamy do wody. Dodajemy włoszczyznę, pokrojoną w kostkę marchew, ziemniaki i cebulę oraz czosnek. Gotujemy do momentu aż zmiękną warzywa, po czym dodajemy, rozrobiony w 1,5l żurek i kostkę warzywną. Gotujemy na wolnym ogniu 10-15min. Wlewamy do miseczki i dodajemy połówki ugotowane na twardo jajka.
Enjoy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak