szybki piernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    250 g
  • kakao

    2 łyżki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • mleko

    1 szkl
  • miód płynny

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło z kakao, przyprawą do piernika, cynamonem i miodem roztapiamy w rondelku. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wlewamy rozpuszczoną masę i miksujemy. Przelewamy do keksówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut, do tzw. suchego patyczka.
magdow
Piernik możemy polać polewą czekoladową i posypać posypką cukrową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
basiazet 05.01.2017 12:37
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat