Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki piernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mleko 1 szkl
miód płynny 2 łyżki
mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Piernik możemy polać polewą czekoladową i posypać posypką cukrową.

Przepis i sposób przygotowania na: szybki piernik

Masło z kakao, przyprawą do piernika, cynamonem i miodem roztapiamy w rondelku. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wlewamy rozpuszczoną masę i miksujemy. Przelewamy do keksówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut, do tzw. suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 05.01.2017 12:37
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak