Przepis i sposób przygotowania na: Szybki piernik
Kroki postępowania
Upieczone ciasto ostudzić, oblać polewą, posypać startą na grubej tarce czekoladą nadziewaną.
mąka tortowa | 3 szklanki |
jajko | 2 szt |
miód płynny | 6 łyżek |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżki |
cukier | 15 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
mleko | 150 ml |
olej | 150 ml |
czekolada gorzka | 10 dag |
masło | 1 łyżka |
śmietanka | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżka |
czekolada starta | 2-3 kostki nadziewana o smaku miętowym |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: