Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki obiad z placków ziemniaczanych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Zdarzało Wam się zrobić więcej placków ziemniaczanych, niż potrzebowaliście? W żadnym wypadku nie wyrzucajcie! Pokażemy Wam jak w fajny sposób można je zagospodarować.

Składniki:

placki ziemniaczane 8 sztuk
boczek surowy 250 gramów
cebule 2 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
Smalec wieprzowy 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy placki ziemniaczane.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki obiad z placków ziemniaczanych

Boczek kroimy w paski.
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy.

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy boczek, chwilę smażymy, dodajemy cebulę i czosnek. Dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Następnie dodajemy placki pokrojone w kawałki i smażymy intensywnie przez kolejne 5 min, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z maślanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.11.2018 10:10
Pomysłowo i na pewno smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak