Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki kurczak z rusztu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 4 podudzia z kurczaka
Papryka słodka mielona Prymat
Imbir mielony Prymat szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
Rozmaryn suszony Prymat szczypta
Przyprawa curry orientalna Prymat
Czosnek suszony Prymat szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki kurczak z rusztu

Mięsko robi się bardzo szybko, ponieważ wykorzystujemy to na którym gotowaliśmy rosół :) Oczywiście można użyć mięsa surowego ale wtedy pieczemy znacznie dłużej.
Wykonanie:
Mięso oprószamy dosyć dokładnie papryką słodką, curry i ew, solą. Pozostałe przyprawy ze względu na ich intensywny smak mieszamy ze sobą i przyprószamy mięso. Tak przygotowane mięso polecam odstawić na ok. 30 minut lub dłużej aby się zamarynowało. Mięso opiekamy do pożądanego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 01.06.2017 17:02
same pyszności
Ola1984 29.05.2017 12:55
Fajne, aromatyczne mięsko :)
MonikaW 29.05.2017 09:09
Dziękuję za miłe słowa
MagdalenaIC 28.05.2017 22:26
Pysznie :D
agnieszka214 28.05.2017 20:53
Pyszne mięsko
Janina 28.05.2017 11:02
Smaczne mięsko;))
jagoda5913 27.05.2017 22:58
Dobre mięsko
Renata9 27.05.2017 22:57
Bardzo dobre jedzonko
Renataj 27.05.2017 22:24
Lubię takie mięsko:)
Bernadeta1 27.05.2017 15:47
smaczne miesko
mirosława4 27.05.2017 08:25
bardzo smaczne
Krzysztof15 27.05.2017 06:32
bardzo lubię
ilka01 26.05.2017 23:49
Pyszne mięsko
bertpvd 26.05.2017 23:42
Smaczne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak