Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki kurczak z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 szt
sok z cytryny
ocet balsamiczny
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy
miód 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
fasolka szparagowa 1 garstka
masło 1 łyzeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki kurczak z fasolką szparagową

Pierś z kurczaka będziemy marynować . do miseczki wlewamy ok 2 łyżki oleju rzepakowego , 1 łyżeczkę miodu ok 2 łyzeczki soku z cytryny 1 łyżeczkę octu balsamicznego odrobinę soli- mieszamy . Pierś z kurczaka kroimy w kawałki i wkładamy do marynaty - odstawiamy na ok 1 godzinę Fasolkę myjemy obieramy odcinając końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy trochę masła podsmażamy kurczaka. Kiedy robi się złoty dodajemy fasolę i wszystko lekko posypujemy przyprawą do kurczaka. Podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 19.02.2014 07:19
apetycznie wygląda
Adamorek 08.07.2013 11:14
super danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak