Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki deser budyniowo - ryżowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 100 g
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 0,5 l
ksylitol 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
dżem agrestowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki deser budyniowo - ryżowy

Dziś propozycja na prosty i szybki w przygotowaniu deser budyniowy z ryżem basmati oraz dżemem agrestowym. Deser jest bardzo pożywny. Może stanowić świetną oraz smakowitą przekąskę energetyczną. Smacznie polecam :)

PRZYGOTOWANIE:

Ryż basmati gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i rozprowadzamy w niej budyń. Pozostałą część mleka zagotowujemy, dodajemy ksylitol, masło oraz wymieszany w szklance budyń i ponownie zagotowujemy. Do gotowego budyniu dodajemy ryż, mieszamy, przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce.

Schłodzony deser podajemy z ulubionym dżemem (u mnie agrestowy) lub ze świeżymi owocami.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 05.08.2016 11:26
pysznie wygląda :)
Kolorowa 03.08.2016 17:05
Fajny deser
Czyki 01.08.2016 09:59
smaczny, ale jak pięknie podany:)
olkaaa 30.07.2016 20:22
Muszę spróbować
Mama niejadka 30.07.2016 19:42
Pyszny deser
Konczi 30.07.2016 13:55
wygląda przepysznie
kd045 30.07.2016 13:50
mniam pyszności
Edith85 30.07.2016 13:23
Szybkie małe co nieco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak