SZYBKI BISZKOPT Z GALARETKĄ ,BRZOSKWINIAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka(duża)
  • śmietana kremowa 30%

    500 ml
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • herbata

    1/2 szklanki
  • rum

    2 łyżki
  • sól morska

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowy biszkopt wyjąć z opakowania i ułożyć na dużej tortownicy,herbatę wymieszać z dwoma łyżkami rumu i nasączyć biszkopt.Galaretkę cytrynową króra ma napisane na opakowaniu że należy ją rozpuścić w 1/2l wody,rozpuścić w jednej szklance wody z dodatkiem dwóch łyżek cukru i zostawić do wystygnięcia.Schłodzoną śmietanę ubić ze szczyptą soli a następnie cały czas ubijając wlewać do niej powoli tężejącą galaretkę cytrynową,gotową masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na 30 minut.W tym czasie rozpuścić dwie brzoskwiniowe galaretki w trzech szklankach wody czyli znowu dodajemy o jedną szklankę wody mniej niż pisze na opakowaniu galaretki i odstawić do wystygnięcia następnie osączyć brzoskwinie z nadmiaru soku i pokroić na mniejsze kawałki. Wyjąć ciasto z lodówki,ułożyć na nim brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 22.08.2013 08:15
proste i smaczne
caralajna 09.08.2013 07:33
czasem też taki robię, jest szybkie i smaczne
Bernadeta1 05.08.2013 00:16
szybkie i zawsze bardzo smaczne ciasto
olkaaa 16.06.2013 10:06
też taki robię
adelajda 13.06.2013 06:56
smaczny !!!!!!
barbara11561 27.03.2013 20:28
Bardzo smaczne ciacho:)
Dorian 05.03.2013 10:59
super apetycznie wyglada
[email protected] 21.02.2013 22:24
pychotka takie ciasto
MAR3STA 14.01.2013 16:51
pyszne ciasto
Łukasz15 05.12.2012 18:54
bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat