Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki bigosik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg.
kiełbasa 130 dag.
koncentrat pomidorowy 3.5 łyżki
cebula 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 sztuka
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
smalec do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki bigosik

Kapustę siekamy.Wkładamy do garnka.Zalewamy wodą.Dodajemy kostkę rosołową.Gotujemy na wolnym ogniu.Kiełbasę kroimy w kostkę,cebulę również.Podsmażamy razem na smalcu wraz z zielem i liściem i obranymi ząbkami czosnku.Następnie całość przekładamy do garnka z kapustą.Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka.Pod koniec gotowania kapusty dodajemy koncentrat ,mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 14.06.2013 18:34
musi byc smakowity
Marta11 04.04.2013 13:31
faktycznie szybki bigos;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak