SZYBKI BIGOS ZE SŁODKIEJ KAPUSTY

SZYBKI BIGOS ZE SŁODKIEJ KAPUSTY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • boczek wędzony

    300 gram
  • kiełbasa

    500 gram
  • cebula

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać i poszatkować.Przełożyć do garnka ,nalać tyle wody aby kapusta była przykryta.Dodać ziele angielskie , liść laurowy , sól i gotować do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na gorącej patelni.Dodać do boczki pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażyć razem jeszcze przez chwilę .Cebulę obrać ,pokroić w kostkę i dodać do kiełbasy.Smażyć jeszcze chwilę ,aż cebula się zeszkli.
Z ugotowanej kapusty odlewamy wodę,dodajemy przesmażoną kiełbasę z boczkiem.Mieszamy z kapustą,dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy jeszcze do smaku .Gotujemy jeszcze chwilę aby kapusta przeszła przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena Rysińska

24.02.2015 06:59
Aż się prosi, żeby zrobić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat