Szybki bigos podany inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    3 kg
  • kiełbasa wiejska

    ok60 dag
  • łopatka wieprzowa

    60 dag
  • kurczak

    3-4 podudzia
  • grzyby suszone

    1 garść
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • smalec

  • bułki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Łopatkę pokroić w drobną kostkę. Mięso kurczaka oczyścić i opłukać, dodać do kapusty, dodać liść laurowy, ziele angielskie, posolić i gotować.
Grzyby sparzyć i opłukać, dodać do kapusty (można pokroić).
Gdy mięso będzie odchodzić od kości, wyjąć, przestudzić, oddzielić od kości i pokroić. Dodać do kapusty. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażoną, doprawić koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Gotować do miękkości. Wydrążamy środki większych bułek i nakładamy bigos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat