Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
3 kg -
kiełbasa wiejska
ok60 dag -
łopatka wieprzowa
60 dag -
kurczak
3-4 podudzia -
grzyby suszone
1 garść -
papryka mielona
1 łyżeczka -
Liść laurowy suszony Prymat
-
ziele angielskie
-
sól
-
pieprz
-
smalec
-
bułki
Przepis i sposób przygotowania Szybki bigos podany inaczej
Grzyby sparzyć i opłukać, dodać do kapusty (można pokroić).
Gdy mięso będzie odchodzić od kości, wyjąć, przestudzić, oddzielić od kości i pokroić. Dodać do kapusty. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażoną, doprawić koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Gotować do miękkości. Wydrążamy środki większych bułek i nakładamy bigos.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się