Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 50 gram
pieczarki 50 gram
cebula 30 dag
sos słodko-kwaśny 1 słoik
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki bigos

Kapustę myjemy, szatkujemy i solimy. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Gotujemy, aż woda odparuje. Cebulę kroimy niezbyt drobno, a kiełbasę i oczyszczone pieczarki w kostkę.Wszystkie składniki kolejno podsmażamy.dodajemy do kapusty.Wlewamy sos słodko-kwaśny, przyprawiamy, mieszamy chwile gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak