Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa porosołkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l
mięso 200-300 g
marchew 2 szt
groszek zielony do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Porada

Zupa w zasadniczej części opiera się na wcześniej przygotowanym rosole. Oczywiście można skorzystać z bulionu na bazie kostki, ale taki domowy rosołek będzie smaczniejszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa porosołkowa

Rosół zagotowujemy, wyławiamy ugotowane w nim mięsko drobiowe, które oddzielamy od kości i ponownie rozdrobnione wrzucamy do zupy. Dodajemy pokrojoną marchew i gotujemy wszystko kilka minut. Dodajemy groszek zielony i doprawiamy sporą ilością majeranku. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak