Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zielona sałatka do pracy (z sałat i jajka)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1 garść
roszponka 1 garść
jajko 2 szt
słonecznik łuskany 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
szpinak baby 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zielona sałatka do pracy (z sałat i jajka)

Sałaty i szpinak grubo porwać na kawałki i umyć. Włożyć do pojemnika.
jajka ugotować na twardo. Dodać do sałat.
Posypać słonecznikiem i przyprawić solą i pieprzem. Ja używam soli czarnej himalajskiej (pachnie jajkami).

Oliwę z oliwek nalewam na wierzch. Można zamknąć szczelnie naczynie i potrząsnąć kilka razy, wtedy oliwa i przyprawy wymieszają się z całością.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 23.02.2017 12:56
To prawda, szybko i zdrowo, bo lepsze nisz śmieciowe jedzenie, a na pewno w każdym miejscu można zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak