Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula
koper świeży
mleko 125 ml
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 1 łyżka
jaja 6 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zapiekanka-omlet z pieczarkami

Jaja roztrzepujemy w misce, dodajemy mleko, vegetę, szczyptę soli. Pieczarki dobrze umyć i pokroić w plastry, większe w pół-plastry. Cebulę kroimy w kosteczkę, koper siekamy. Na patelni rozgrzewany olej i wrzucamy cebulę, chwilkę smażymy i dodajemy pieczarki. Smażymy co chwilę mieszając. Dodajemy pieprz czarny mielony i sól - nie za dużo. Gdy pieczarki puszczą dużo soku dodajemy kilka kropel , mieszamy. Grzyby dobrze odsączamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na grzyby wylewamy rozbełtane jaja. Posypujemy posiekanym koperkiem. Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez ok 20 minut, aż zapiekanka ładnie nam ''urośnie'' :) Spożywamy z surówką z pomidorów, cebuli i jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak