Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka tarta jabłkowa na cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 g
jabłka 3-4 szt
cukier trzcinowy 2/3 szk
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka tarta jabłkowa na cieście francuskim

W formie na tartę wyłożyć ciasto francuskie i porobić trochę dziurek widelcem.
Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem, cynamonem, imbirem i kardamonem.
Ciasto podpiec ok 10 min, w nagrzanym piekarniku (180 st. C).
Następnie na ciasto wyłożyć masę jabłkową.
Piec tartę ok. 30 min w temp. 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.11.2016 15:41
Szybko i bardzo smacznie :)
Róża1 04.10.2016 08:28
Naprawdę bardzo szybka i przepyszna :-).
Renata9 04.10.2016 07:32
Pyszna tarta
gusia1000 04.10.2016 00:58
Dobra słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak