Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka surówka obiadowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
marchewka 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
musztarda 2 łyżeczki
olej roślinny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka surówka obiadowa

Kapustę pekińską kroimy na cienkie paski i umieszczamy w dużej misce. Marchew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy. Cebulę przecinamy na pół i kroimy w krążki.
Następnie dodajemy musztardę, olej, sól i pieprz.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 30 minut i podajemy jako surówkę do drugiego dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.01.2013 19:50
pyszna
marcia7 11.01.2013 18:39
doskonale pasuje do wszelkich ryb
Monika-twin 11.01.2013 18:14
pycha
Sylwia26 11.01.2013 17:37
ale apetyczności
angelika14 11.01.2013 16:55
może i szybka ale za to najsmaczniejsza i najzdrowsza na świecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak