Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka sałatka do pieczywa i wędliny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3-4 szt
groszek konserwowy 1 szkl
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka sałatka do pieczywa i wędliny

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Groszek konserwowy osączyć z zalewy. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.09.2012 21:01
pyszniusia
olkaaa 14.09.2012 10:35
idealna sałatka
Betka 14.09.2012 09:41
mmm fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak