Szybka przekąska z tortilli szpinakowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Przygotowałam dzisiaj smaczną przekąskę z tortilli szpinakowej. Przekąskę robi się bardzo szybko, prosto no i w razie niespodziewanych gości jak znalazł.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    4 sztuki
  • serek śmietankowy

    2 opakowania
  • szynka wieprzowa

    10 plastrów
  • ser żółty

    10 plastrów
  • majonez

    1 słoik
  • musztarda

    4 łyżki
  • papryka konserwowa

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilli ze szpinakiem rozkładamy, smarujemy serkiem śmietankowym, nakładamy plasterki szynki, następnie plastry sera żółtego.
Musztardę mieszamy z majonezem i smarujemy ser. Na ser nakładamy pokrojoną, odsączoną paprykę konserwową.

Placki zwijamy w rulon, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki.

Po wyjęciu rozwijamy i usuwamy folię, a rulony spinamy wykałaczkami i kroimy na kawałki około 3 cm.

Podajemy jako przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 20.07.2019 19:40
Dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat