Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka pomidorowa zupa z olejem rzepakowym czosnek...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
włoszczyzna 1/2 pęczka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
sok pomidorowy 1 litr
przecier pomidorowy 250 gram/kartonik
śmietana 12% 200 ml
mąka pszenna 4 łyżki
woda zimna 1 szklanka
koperek 1 pęczek
olej rzepakowy 6 łyżek/czosnek
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: szybka pomidorowa zupa z olejem rzepakowym czosnek...

włoszczyznę rozdrobnić w rozdrabniaczu, zalać wodą, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, gotować z 20 minut na średnim ogniu

wlać sok pomidorowy, dodać przecier pomidorowy z kartonika, dodać kucharka, gotować z 15 minut

śmietanę wymieszać z wodą zimną, mąką pszenna i wlać do zupy mieszając do zagotowania, wsypać posiekany koperek (użyłam swój zamrożony), butelkę z olejem czosnkowym dobrze potrząsnąć i wlać z 6 łyżek do zupy, na talerzu posypać pieprzem do smaku

podałam z makaronem nitki - na szybko pyszna, rozgrzewająca zupa pomidorowa, jest lekka z olejem rzepakowym czosnek, można podawać z czym się lubi lub samą do picia..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 21.11.2017 11:09
Fajna odmiana zwykłej pomidorówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak