Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka pomidorowa z tortelini

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przecier pomidorowy
czosnek
Kucharek przyprawa do potraw
tortelini

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka pomidorowa z tortelini

przecier pomidorowy 650g
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
pieprz kolorowy świeżo zmielony
1/4 łyżeczki kucharka
10 listków świeżej bazylii
1/2 opakowania tortellini z serem

Czosnek drobniutko posiekać lub zmiażdżyć i chwilkę przesmażyć na oliwie. Wlać przecier i 1/2 szklanki wody. Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia.
Tortelini ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Na talerzach układać tortellini i zalać gorącą zupą. Posypać posiekaną bazylią i oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.10.2013 18:14
bardzo przypadła mi do gustu
plocia 02.09.2013 22:56
Do pomidorówki to ja muszę makaron mieć :)
marzencia2007 03.08.2013 10:37
z tortolini jeszcze nie jadlam :) super!
Habibi 19.06.2013 13:16
O widzisz - trafiłaś w mój gust :)))
Piotr-21 19.06.2013 12:46
dobra zupa na upalne dni
Barbara/zuza22_85 19.06.2013 12:38
bardzo smaczna ZUPKA
Megg 19.06.2013 12:05
takiej pomidorówki jeszcze nie jadłam, a wygląda pysznie
kasiaw 19.06.2013 11:43
bardzo ładnie się prezentuje na zdjęciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak