Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka pasta rybna.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 duże sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 1-2 łyżki
koperek 1-2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka pasta rybna.

Jako,że moja córka uwielbia pasty rybne i często przynosiła kupne ze sklepu,wolałam podawać jej zdrowsze domowe wersje.Są smaczne i z pewnością zdrowsze. Jajka ugotowałam na twardo (5 minut od zagotowania),wystudziłam i obrałam ze skorupek.Rozgniotłam je dokładnie widelcem (choć można zmiksować,ale tak jest szybciej i bez zbędnego zmywania).Tuńczyka osączyłam z wody i dołożyłam do jajek,wsypałam koperek.Włożyłam 2 łyżki majonezu i dokładnie wymieszałam,doprawiając odrobiną pieprzu.Ja swojej pasty nie soliłam,gdyż majonez i tuńczyk wystarczyły mi dla uzyskania smaku,ale jeśli ktoś lubi bardziej słone oczywiście doprawia jeszcze solą. Pastę nakładałam na kanapki ozdabiając kiszonym ogórkiem i papryką konserwową oraz rzeżuchą..Niestety zanim zrobiłam zdjęcie kanapki zniknęły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak