Szybka kiełbasa na śniadanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    300 - 500 g, różna,
  • cebula

    2 szt,
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku,
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    do smaku,
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku,
  • masło klarowane

    2 - 3 szt,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy na plasterki , pół plastry czy nawet w większą kostkę.
Wkładamy na patelnie na rozgrzany tłuszcz i smażymy aż kiełbasa będzie trochę przysmażona,
wtedy do kiełbasy dodajemy obraną pokrojoną w pół księżyce cebule i smażymy dalej aż cebulka i kiełbaska sie ładnie podsmażą.
Doprawiamy przyprawą w płynie odrobiną przyprawy uniwersalnej oraz pieprzu.
Podajemy do pieczywa.
Równie dobrze smakuje z ziemniaczkami smażonymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 29.06.2017 22:51
Zawsze dobra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat