szybka kaszka ryżowa na maślance (z owocami lub bez)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    50 gram
  • woda

    0,5 szklanki
  • maślanka

    niepełna szklanka
  • cukier

    do smaku
  • owoce

    wg gustu
  • chili

    do smaku
  • cynamon

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki są na 1 porcję. Ryż (użyłam brązowego) zmieliłam na bardzo drobniutko w młynku do kawy. W małym garnku zmieszałam dokładnie z woda, dolałam maślanki i posłodziłam. gotowałam około 5 minut w kąpieli wodnej (aby się nie przypalał). Na samym końcu dodałam owoce i wymieszałam. Owocami można posypać na samym końcu do dekoracji lub zjeść samą. Świetnie smakuje z dodatkiem chili lub/i cynamonu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 16.05.2013 01:36
super pomysł
ben-ka 04.04.2013 09:54
takiej nie jadłam.
Wafelek2601 26.03.2013 09:00
Wygląda zachęcająco
Zosia1 07.03.2013 16:29
Świetny pomysł, na maślance jeszcze nigdy nie gotowałam
czekoladka_m 11.01.2013 17:31
Mój mąż lubi takie kaszki na kolację:)
cooleczka 23.09.2012 21:51
muszę spróbować
Monika79 30.08.2012 18:00
pychotka
Iwusia 29.08.2012 23:15
lubię takie
Katarzyna59 25.08.2012 14:59
fajna
caralajna 18.08.2012 07:41
mi ta kaszka smakuje nawet prosto z garnka ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat