Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 1 szt
filet z kurczaka 1
cebula biała 1
oliwa 1 łyżka
fasola biała z puszki 2
pomidory w puszce 1
woda 1/2 szkl
Majeranek suszony Prymat 1-2 łyżeczki
sól i pieprz
kminek Prymat do smaku

Porada

zamiast fasolki z puszki możecie użyć suchej fasoli (ok. 300 g) umieszczonej w misce i zalanej wodą, na całą noc.

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka fasolka po bretońsku

Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy z oliwek i podsmażamy pokrojone w kostkę mięso i kiełbasę/parówkę. Niewielką cebulę siekamy i dodajemy na patelnię. Podsmażamy aż cebula będzie szklista.

Do większego garnka wlewam wodę, dodaje zawartość patelni i odcedzoną fasolkę. Na końcu dodaje pomidory z puszki wraz z zalewą. Doprawiam majerankiem, pieprzem oraz odrobiną kminku.
Całość gotuje na małym ogniu przezok. 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.11.2015 19:04
szybko i smacznie
Ewelina1991 13.11.2015 15:43
uwielbiam fasolkę po bretońsku!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak