Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwedzkie babeczki z musem jabłkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto

mąka pszenna 150 g
masło 5 łyżek
jajko 1
cukier puder 50 g

Nadzienie

jabłka prażone 200-300 g
płatki migdałowe 2 łyżki (uprażonych na patelni)
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Szwedzkie babeczki z musem jabłkowym

Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy ciasto. Wstawiamy je do lodówki na około 1 godzinę.

Foremki na babeczki smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy. Foremkę oblepiamy ciastem, a następnie nakładamy do niej mus jabłkowy wymieszany z prażonymi migdałami. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy pustą foremką krążki. Brzegi ciasta smarujemy zimną wodą i układamy w foremkach wypełnionych musem.
Babeczki pieczemy 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 C.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 19.11.2015 08:39
ciekawy przeis
Mama niejadka 18.11.2015 20:34
Pyszne babeczki
cukiereczek 18.11.2015 19:14
zapowiada się słodko
IKrakowianka 18.11.2015 18:51
bardzo fajne
jagoda5913 18.11.2015 17:29
super babeczki
Justi2401 18.11.2015 17:24
Wyglądają jak z cukierni :) Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak