Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwarcwaldzkie rollsy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
serek topiony 8 plastrów
parówki 2 szt
szynka szwarcwaldzka 8 plastrów
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Szwarcwaldzkie rollsy

Chlebek tostowy delikatnie rozwałkowujemy wałkiem. Na jednego rollsa potrzebujemy dwie kromki. Każdą smarujemy masłem. W pierwszą kromkę zwijamy przekrojoną na pół parówkę . Na drugiej układamy plaster serka topionego. Serkiem owijamy pierwszego rollsa. Całość otulamy plastrami szynki i spinamy wykałaczkami, tak żeby rolls się nie rozwinął. Podpiekamy przez 10 minut w nagrzanym piekarniku.
Z podanych składników można przygotować 4 rollsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.10.2014 08:57
nie robiłam jeszcze takich , ciekawe jak smakuje
Motorek 20.10.2014 10:27
bardzo dobre
ppaulina 12.10.2014 12:34
pychotka !!!!!!!
Seba 11.10.2014 15:37
wyglądają pysznie
agnieszka214 10.10.2014 11:22
same pysznosci
Kuchenka 10.10.2014 10:42
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak