Szwarcwaldzkie rollsy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    8 kromek
  • serek topiony

    8 plastrów
  • parówki

    2 szt
  • szynka

    szwarcwaldzka 8 plastrów
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chlebek tostowy delikatnie rozwałkowujemy wałkiem. Na jednego rollsa potrzebujemy dwie kromki. Każdą smarujemy masłem. W pierwszą kromkę zwijamy przekrojoną na pół parówkę . Na drugiej układamy plaster serka topionego. Serkiem owijamy pierwszego rollsa. Całość otulamy plastrami szynki i spinamy wykałaczkami, tak żeby rolls się nie rozwinął. Podpiekamy przez 10 minut w nagrzanym piekarniku.
Z podanych składników można przygotować 4 rollsy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.10.2014 08:57
nie robiłam jeszcze takich , ciekawe jak smakuje
Motorek 20.10.2014 10:27
bardzo dobre
ppaulina 12.10.2014 12:34
pychotka !!!!!!!
Seba 11.10.2014 15:37
wyglądają pysznie
agnieszka214 10.10.2014 11:22
same pysznosci
Kuchenka 10.10.2014 10:42
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat