Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarskie rösti z cukinią.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 30 dag
bekon 5 plaster
cukinia 1 szt
jajko 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarskie rösti z cukinią.

Ugotowane ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Usmażyć chrupki placek. Ostrożnie przy odwracaniu.
Usmażyć bekon(boczek),
Cukinię posolić ,oprószyć ziołami i podsmażyć.
Usmażyć jajko sadzone.
Na placek położyć usmażony bekon, jajko i cukinię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.02.2014 11:55
Uwielbiam to danie, teściowa zawsze robiła je z surowych ziemniaków, ale wiem, że co region to inny sposób przygotowywania :)
Gabi44 15.11.2013 20:00
Lubię rosti,a z tymi dodatkami ,obiad wypasiony.
Olga_SK 15.11.2013 13:00
Rzeczywiście, prezentuje się smakowicie :)
IZABELA29 15.11.2013 06:54
świetnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak