szwajcarski przysmak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • skórka otarta z cytryny

    ćwierć łyżeczki
  • cukier

    5 łyżek
  • serek homogenizowany

    20 dkg
  • bita śmietana

    1/2 szklanki
  • migdały posiekane

    5 łyżek
  • jabłko winne

    1/2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o małych oczkach,mieszamy je z cukrem,sokiem i skórką z cytryny a następnie ucieramy z serkiem na gładką masę.Rozkładamy do małych salaterek przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 17.11.2011 14:47
smaczne
malaczarna23 17.10.2011 10:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat