Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szwajcarski przysmak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżka
skórka otarta z cytryny ćwierć łyżeczki
cukier 5 łyżek
serek homogenizowany 20 dkg
bita śmietana 1/2 szklanki
migdały posiekane 5 łyżek
jabłko winne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szwajcarski przysmak

Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o małych oczkach,mieszamy je z cukrem,sokiem i skórką z cytryny a następnie ucieramy z serkiem na gładką masę.Rozkładamy do małych salaterek przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 17.11.2011 14:47
smaczne
malaczarna23 17.10.2011 10:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak