Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarski oszukany zając

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso indycze 75 dkg
jajko 4 sztuki
ostra musztarda 4 łyżeczki
chrzan 1 łyżeczka
keczup 6 łyżek
cebula 2 sztuki
sól do smaku
sok z 1/4 cytryny
masło lub margaryna 1-2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczywo tostowe 3 kromki
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarski oszukany zając

Pieczywo pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Mięso wymieszać z 4 żółtkami, musztardą, chrzanem i keczupem oraz szczyptą soli. Dodać grzanki, cebulę i paprykę, dobrze wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i soku z cytryny. Pianę wyłożyć na podpieczony klops i wstawić do piekarnika na kolejne 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 12.04.2012 21:43
ciekawa nazwa i przepis
mirosława4 05.10.2011 19:40
ciekawy przepis
natalkamc 12.12.2010 22:30
nio nio ciekawy przepis, muszę zobaczyć co z niego wyjdzie :)
Margo1 06.09.2010 09:25
Jaka nazwa śmieszna, trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak