Szwajcarski oszukany zając

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso indycze

    75 dkg
  • jajko

    4 sztuki
  • ostra musztarda

    4 łyżeczki
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • keczup

    6 łyżek
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • sok z 1/4 cytryny

  • masło lub margaryna

    1-2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieczywo tostowe

    3 kromki
  • papryka czerwona

    1 strąk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczywo pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Mięso wymieszać z 4 żółtkami, musztardą, chrzanem i keczupem oraz szczyptą soli. Dodać grzanki, cebulę i paprykę, dobrze wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i soku z cytryny. Pianę wyłożyć na podpieczony klops i wstawić do piekarnika na kolejne 20-25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 12.04.2012 21:43
ciekawa nazwa i przepis
mirosława4 05.10.2011 19:40
ciekawy przepis
natalkamc 12.12.2010 22:30
nio nio ciekawy przepis, muszę zobaczyć co z niego wyjdzie :)
Margo1 06.09.2010 09:25
Jaka nazwa śmieszna, trzeba spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat