Szwajcar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    200g
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • ser gouda

    (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w dość grube plastry.Rozbijamy na kotlety:(dosyć cienko).Pieczarki obieramy i trzemy tarce o grubych oczkach.Z sera i pieczarek robimy średniej wielkości kulkę.Układamy na mięsie.Formujemy duża kule,uważając aby farsz był zamknięty w mięsie.Maczamy w jajku i bułce, wkładamy do głębokiego oleju.Smażymy na mocno brązowy kolor aby szwajcar nie był w środku surowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat