Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser gouda (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcar

Mięso kroimy w dość grube plastry.Rozbijamy na kotlety:(dosyć cienko).Pieczarki obieramy i trzemy tarce o grubych oczkach.Z sera i pieczarek robimy średniej wielkości kulkę.Układamy na mięsie.Formujemy duża kule,uważając aby farsz był zamknięty w mięsie.Maczamy w jajku i bułce, wkładamy do głębokiego oleju.Smażymy na mocno brązowy kolor aby szwajcar nie był w środku surowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak