Szwajcar

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 plaster
  • ser żółty

    3 plastry
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 21.05.2012 13:24
robię podobne, ale nie wiedziałam, że nosi taką nazwę:):)Wyglądają mega apetycznie;)
caralajna 16.05.2012 08:35
świetne
cris04 14.05.2012 21:57
...a ten serek....to rozkosz dla podniebienia!
Pietruszka 13.05.2012 13:45
Mniam :)
Rafał10 13.05.2012 11:25
uwielbiam ! ♥

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat