Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZUBA czyli śledzik pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
marchewka ugotowana 2 szt
buraki czerwone ugotwane 2 szt
ziemniaki ugotowane 2 szt
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt
cebula biała 1 szt
majonez 1 słoik

Porada

Najlepiej układać to w przeźroczystej misce, by widoczny był efekt kolorów.

Przepis i sposób przygotowania na: SZUBA czyli śledzik pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Warzywa ugotować w mundurkach, obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach
Krok 1 - SZUBA czyli śledzik pod pierzynką foto
2
Śledzia wymoczyć , a cebulkę pokroić w kostkę
Krok 2 - SZUBA czyli śledzik pod pierzynką foto
3
Składniki układać w następującej kolejności:
2 płaty śledziowe wymieszane z pokrojona w kosteczkę cebulką
ziemniaki
majonez
buraki
2 płaty śledziowe wymieszane z pokrojona w kosteczkę cebulką
majonez
marchewka
majonez
jajka pokrojone w kosteczkę
Krok 3 - SZUBA czyli śledzik pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 10.02.2016 17:44
pysznie i łądnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak