Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 pojedyncze
sól
pieprz
majeranek 1 łyżka
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka z kurczaka

Kroki postępowania

1
1. Piersi lekko ubijamy, nie trzeba mocno ubijać, wystarczy że będą lekko rozpłaszczone. Olej mieszamy z solą, pieprzem i majerankiem.
Taką marynatą nacieramy każdą pierś i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Sztuka z kurczaka foto
2
2. Na patelni rozgrzewamy olej. mięso obsypujemy z każdej strony odrobiną panierki i układamy na patelni.
Krok 2 - Sztuka z kurczaka foto
3
3. Kiedy mięso usmaży się z jednej strony przewracamy na drugą.
Krok 3 - Sztuka z kurczaka foto
4
4. Gotowe podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Sztuka z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.04.2014 00:07
Syte jedzenie.
jasiek 08.05.2013 12:21
dodatek majeranku mi pasuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak