Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sztuka mięsa w sosie

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
60 dag
marchew
1 szt
cebula
2 szt
czosnek
1-2 ząbki
śmietana
ok1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa w sosie

Mięso podzielić na dość duże kawałki. Oprószyć pieprzem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na ok 2 godziny. Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do całości. Podlać wodą. Dodać kostkę bulionową, liść laurowy i przemieszać. Dusić do miękkości mięsa (ok 40 minut). Sos zagęścić śmietaną i łyżką mąki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.04.2013 14:22
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak