Sztuka mięsa w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    60 dag
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • śmietana

    ok1 łyżka
  • liść laurowy

  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podzielić na dość duże kawałki. Oprószyć pieprzem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na ok 2 godziny. Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do całości. Podlać wodą. Dodać kostkę bulionową, liść laurowy i przemieszać. Dusić do miękkości mięsa (ok 40 minut). Sos zagęścić śmietaną i łyżką mąki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 12.04.2013 14:22
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat