Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dag
marchew 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 1-2 ząbki
śmietana ok1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa w sosie

Mięso podzielić na dość duże kawałki. Oprószyć pieprzem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na ok 2 godziny. Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do całości. Podlać wodą. Dodać kostkę bulionową, liść laurowy i przemieszać. Dusić do miękkości mięsa (ok 40 minut). Sos zagęścić śmietaną i łyżką mąki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.04.2013 14:22
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak