sztufada z wieprzowiny

sztufada z wieprzowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    700 g
  • słonina

    100 g
  • cebule

    2
  • pietruszka

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5
  • masło

    1 łyżka
  • kostki rosołowe

    2
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sztufada z wieprzowiny

mięso rozbić, oczyścić ze skory, i namoczyć w zimnej wodzie. Słoninę pokroić w długie paski i naszpikować nią mięso. na dno brytfanny położyć pokrojoną cebulę, pietruszkę , liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Dodać mięso, polać masłem, wstawić do piekarnika 200 stopni. W trakcie pieczenia polewać wytwarzającym sie sosem. Kostki rosołowe rozpuścić 1/2 szklanki wody, dodać tłuszcz zebrany z sosu od pieczeni, dodać kapary, zagotować. Wyjąć pieczeń, pokroić i ułożćc na półmisku. Polać sosem i podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat