Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztamfkartofle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 sztuka
cebula 2 sztuki
koperek 1 pęczek
pieprz
sól
oliwa
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sztamfkartofle

Kroki postępowania

1
Aby przygotować nasze śląskie sztamfartofle należy przygotować: ziemniaki, cebulę, oraz koperek.
Krok 1 - Sztamfkartofle foto
2
Ziemniaki obieramy ze skóry i umieszczamy w garnku. Napełniamy go wodą z łyżką soli i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Sztamfkartofle foto
3
Cebulę obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałeczki. Następnie z odrobiną oliwy do smażenia podsmażamy na patelni.
Krok 3 - Sztamfkartofle foto
4
Ugotowane ziemniaki odcedzamy z wody, następnie dodajemy podpieczoną cebulkę i sztamfujemy tłuczkiem
Krok 4 - Sztamfkartofle foto
5
Gotowe po sztamfowane kartofle wykładamy na talerze i posypujemy koperkiem. Smacznego!!
Krok 5 - Sztamfkartofle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.02.2013 09:03
Proste, pyszne danie :)
LoLa 17.02.2013 07:42
ziemniaczki mniam a z cebulka to niebo:)
gosia56 16.02.2013 19:42
moje ulubione kartofelki
Gracer 16.02.2013 19:14
uwielbiam mniam mniam - może i proste ale takie domowe i przypomina smak dzieciństwa
Babciagramolka 16.02.2013 16:47
Proste jest piękne ( i smaczne)
mysza75 16.02.2013 16:05
Takie jak ja uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak