Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPLITERKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 100 gram
ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: SZPLITERKI

Rozwinąć gotowe ciasto francuskie i przełożyć na blachę prostokątną. Pokroić je na kwadraty 7x7 cm i nakładać na nie łyżeczką jabłka prażone Smak. Zakleić na jabłkach 2 rogi kwadratu, te które są naprzeciw siebie. Włożyć blachę do nagrzanego do 210 stopni C piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia. Po wyjęciu i ostudzeniu polukrować lukrem zrobionym z cukru pudru i odrobiny wrzątku. Zostawić kilka godzin do zastygnięcia lukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.07.2017 11:32
na pewno wspaniale smakują
Diana Rusiłowicz 12.01.2017 01:09
Pyszności.
Motorek 01.01.2015 11:44
fajny przepis
jozefinach 30.01.2013 13:44
Fajny przepis.
kate.500 26.11.2012 20:47
super
Jodaj 26.11.2012 16:20
uwielbiam wszystko co związane z jabłkami :)
Rafał10 09.07.2012 10:42
ooo z jabłkami prażonymi jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak