Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowy krem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
marchew 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
cebula biała 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
skrzydełka z kurczaka 2 sztuki
pieprz 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowy krem

Do garnka wkładamy skrzydełka,warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Wlewamy tyle wody aby tylko przykryc zawartość garnka. Wstawiamy na średni gaz i gotujemy aż warzywa będą miękkie a skrzydełka ugotowane.

Wyjmujemy mięso,cebulę oraz korzeń pietruszki i dodajemy mrożony szpinak. Gotujemy od chwili zagotowania ok 3 minut. Traktujemy całość blenderem i ewentualnie doprawiamy sola oraz pieprzem. Podajemy na gorąco z chrupiącą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak