Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy a'la omlet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 4-6 kawałków brykietu
cebula
jajko 2
parowki drobiowe 1
mleko 3-4 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy a'la omlet

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kawałki zamrożonego szpinaku, smażymy do momentu odparowania wody, w między czasie dodajemy pokrojoną w pióra lub kostkę (wedle uznania) cebulę. Do przesmażonego szpinaku z cebulką można dodać parówkę pokrojoną w plastry lub inną wędlinę. Do miseczki wbijamy dwa jajka, bełtamy je widelcem, dodajemy mleko i mieszamy ;-) doprawiamy pieprzem i solą. Moje jajka były porządnie rozbełtane - miały jednolity kolor. Masę jajeczną wylewamy na przesmażone warzywa na patelni, smażymy do ścięcia jajek - jak omlet. Usmażone jedzonko przekładamy na talerz - przy większej odrobinie szczęście uda wam się usmażyć omlet w jednym kawałku ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 08.03.2017 09:00
szpinak uwielbiam, ale w takim składzie jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak