Szpinakowy a'la omlet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    4-6 kawałków brykietu
  • cebula

  • jajko

    2
  • parowki drobiowe

    1
  • mleko

    3-4 łyżki
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kawałki zamrożonego szpinaku, smażymy do momentu odparowania wody, w między czasie dodajemy pokrojoną w pióra lub kostkę (wedle uznania) cebulę. Do przesmażonego szpinaku z cebulką można dodać parówkę pokrojoną w plastry lub inną wędlinę. Do miseczki wbijamy dwa jajka, bełtamy je widelcem, dodajemy mleko i mieszamy ;-) doprawiamy pieprzem i solą. Moje jajka były porządnie rozbełtane - miały jednolity kolor. Masę jajeczną wylewamy na przesmażone warzywa na patelni, smażymy do ścięcia jajek - jak omlet. Usmażone jedzonko przekładamy na talerz - przy większej odrobinie szczęście uda wam się usmażyć omlet w jednym kawałku ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 08.03.2017 09:00
szpinak uwielbiam, ale w takim składzie jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat