Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowo-groszkowa salsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 250 g
groszek mrożony 100 g
cebula 1 szt
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowo-groszkowa salsa

Liście szpinaku płuczemy trzy razy w wodzie by wypłukać z nich piasek, osuszamy w wirówce do sałaty i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno ) oliwę. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę i szklimy na oliwie. Do miękkiej cebuli dodajemy liście szpinaku, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mrożony groszek (nie trzeba go wcześniej rozmrażać). Podgrzewamy jeszcze 2 minuty. Całość doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak