Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowo - czosnkowa rolada

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka tortowa 1 1/2 szkanki
woda 450 ml
jajko 2
sól
Bazylia suszona Prymat

Składniki na nadzienie

szpinak świeży 1 średnia miska
ząbki czosnku 3
oliwa 4 łyżki
sezam 1/2 szklanki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowo - czosnkowa rolada

Kroki postępowania

1
Z podanych składników na ciasto dobrze wyrobić ciasto i odstawić na 20 by wyrosło.
Krok 1 - Szpinakowo - czosnkowa rolada  foto
2
Na rozgrzaną patelnię dajemy szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Całość podsmażamy 2-3 minutki. Przekładamy do miski i dajemy oliwę z oliwek.całość dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Szpinakowo - czosnkowa rolada  foto
3
Ciasto dokładnie rozwałkować z każdej strony. Na ciasto nałożyć farsz i zwinąć w rulonik.
Krok 3 - Szpinakowo - czosnkowa rolada  foto
4
Gotowe ciasto dajemy na posmarowaną foremkę. Rozkłóconym jajkiem posmarować wierzch rolady i posypać sezamem.
Krok 4 - Szpinakowo - czosnkowa rolada  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.06.2016 19:34
Nadzienie jak dla mnie :)
Wiesława1 13.06.2016 21:07
Wygląda zachęcająco
KORAL 12.06.2016 15:01
Z szpinaczkiem to my lubimy...:)
Renataj 10.06.2016 20:35
Smakowicie się prezentuje:)
Bernadeta1 10.06.2016 19:42
fajny pomysł, na pewno smaczne
RenataZ-et 10.06.2016 16:40
bardzo fajny pomysł
Janina 10.06.2016 15:39
Lubię takie smaki;))
ben-ka 10.06.2016 15:08
Ależ pyszności !!!
ilka01 10.06.2016 10:36
pyszności :)
Futka 10.06.2016 10:05
Świetna i bardzo smakowita rolada :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak